top of page

Værd at vide om Golden Retrieveren

Golden retrieveren er en smuk hund som kan begå sig såvel på jagt, som derhjemme som familiehund.
Golden retrieveren (retriever er engelsk og betyder "at hente"), er en apporterende jagthund, som effektivt henter byttet hjem til jægeren, både dødt og anskudt. Golden retrieveren elsker at have ting i munden, og kan løbe rundt med et rådt æg uden at ødelægge dette, fordi den er meget blødmundet.

         
Golden retrieveren er en skøn familiehund, der er rolig, samarbejdsvillig og venlig

Husk derfor aldrig at skælde din golden retriever ud, når den render rundt med mors strømper, fars hammer, eller sønnens legetøj. Det ligger dybt i dens gener, at have ting i munden. Ros i stedet din hund, for at komme til dig, og aflevere disse ting. Den apporterer nemlig. Henter og bringer til dig.

Har du brug for en vagthund, er golden retrieveren nok ikke det rette valg. Og alligevel er det set, at uindbudne gæster ikke har været velkomne i hjemmet! Golden retrieveren passer faktisk godt på sin familie. Den kan ligge i timer ved siden af barnevognen, og passe på den lille nyfødte, der ligger udenfor og sover til middag.
         
Golden retrieveren bruges tit som førerhund, som redningshund og som sporhund
Golden retrieveren er en mellemstor race. Den er fantastisk på en jagt som apporterende jagthund. Den siger meget sjældent vov, netop fordi den først bruges efter skudet på en jagt. Den skulle jo nødig gø, og dermed skræmme byttet væk. Den har stor kærlighed til vand, og elsker at svømme. Med golden retrieveren får du en hund der vil elske dig overalt!

Træning
Al træning med en golden retriever bør være positiv træning. Skæld ud hjælper aldrig. Ros derimod, kommer du meget langt med.

Hvad træner man så med en golden retriever?
Man lærer den at gå pænt, både med og uden snor, ved førerens venstre side. Man lærer den at blive siddende, mens man går fra hunden. Hjemkald er en naturlig fortsættelse af sidste øvelse, hvorfor man også træner dette. Intet er bedre, end en hund der kommer når man kalder! Endelig lærer man sin golden retriever at apportere.
At hente og bringe en genstand, en "dummy", hjem til føreren.
         
Hvordan lærer man nemmest sin golden retriever at komme, når man kalder?
Det foregår nemmest med en hjælper hånd, som holder hunden, medens man løber væk fra hunden! Løb væk, mens du højlydt sørger for at at gøre opmærksom på at du er på vej væk. Gem dig nu bag en busk eller lignende, og kald på hunden. Råb hundens navn een gang. Og kun en. Nu skal hjælperen give slip på hunden, og har du gjort ovenstående rigtigt, så kommer hunden direkte til dig! Nu skal der roses!

 

Lidt den samme "fidus" anvendes, når den lille nye golden retriever hvalp, løber løs i skoven eller ved stranden. Er den ikke vant til at blive kaldt hjem, og finder den pludselig ud af, at der er en spændende hund i nærheden, som den sætter kursen imod, så gør opmærksom på dig selv. Råb med høj lys stemme på hunden, og få dens opmærksomhed. I samme øjeblik hunden ser på dig, så vender du dig om, og løber væk!! Nu skulle flokinstinktet gerne virke, og det lille vidunder kommer forhåbentlig spurtende hen til dig. Kald aldrig på din hund mere end en gang - ellers træner du ulydighed! Lav så hellere nogle sjove høje lyse lyde med stemmen, og tiltræk dig opmærksomhed på den måde. Her har kvinder en naturlig fordel, men mænd kan faktisk også godt.

Husk at den bedste ros du kan give din golden retriever er en apport!
Dette er langt bedre end en hundekiks.

 

Få din hvalp stueren
Den nemmeste måde at få din hvalp stueren på er, at huske denne simple regel:
Når din hvalp har sovet, leget, spist eller drukket, skal den udenfor - nu!

 

Går dine lyster i retning af markprøver og jagt, så er der også gode råd at hente
Jeg vil anbefale at du går til træning i Dansk Retriever Klub. Det er dygtige trænere, der kender til retrievere og disses jagtegenskaber.

 

Køb af hvalp
Skulle du have fået lyst til at købe en guldklump af en golden retriever hvalp, så kontakt mig gerne for yderligere information.

Finder du annoncer i aviser, på hjemmesider eller lignende, hvor der annonceres med et slag-tilbud af en pris på en golden retriever hvalp, så bør du måske overveje sagen endnu engang, og derefter kontakte en anerkendt opdrætter. Når du køber en hvalp, så vær sikker på, at hvalpen er med stamtavle fra Dansk Kennel Klub. Når du køber en hund med dkk stambog, kan du betragte det som et garantibevis!

Efter købet
Jeg vil naturligvis altid gerne høre fra hvalpekøbere. Dog ikke klokken 3.23 om natten…!
Jeg er altid klar med gode råd om hvordan du får får det bedste ud af din nye hvalp. Det er altid spændende for en opdrætter at høre, hvordan det går med hundene der får nye hjem rundt omkring i Danmark. Skulle du få lyst til at gå på udstilling med din golden retriever, så er jeg også klar med gode råd til den lejlighed.

         

bottom of page