top of page

Kennel Gembæk | Golden Retrievers in a life time…

Jeg købte min første tæve i 1978 - det var en golden af den gamle type – en stor mørkgylden tæve. Da hun viste sig at være en rimelig pæn tæve med sunde hofter og rimelige brugsegenskaber besluttede jeg at lave et kuld hvalpe.

Jeg kontaktede DRK, der satte mig i forbindelse med Poul Erik Hansen som ejede DK.CH. Chiko. I 1980 lavede jeg mit første kuld goldenhvalpe. Så var interessen vakt!

Nogle år senere købte jeg en ny tæve hos Agnes og Folmer Mortensen, Kennel Riis, nemlig "Riis Uschi" som var efter Duke og Riis Oona. Dog lykkedes det mig ikke at føre denne linie videre, og i 1990 købte jeg så min svenske stamtæve Goldsands Sonnet of Music hos Madeleine Sandell. Samtidig overtog jeg Goldsands Music Maestro fra Ulla Jensen, der året tidligere havde købt både ham og Goldsands Dream Conqueror.

Mit første kuld på den nye tæveline lavede jeg med Mathew på Goldsands Sonnet of Music, hvilket nok var den største succes jeg indtil da havde lavet. Fra dette kuld blev flere Cert og CK vindere, b.l.a min egen DK.CH. Gembæk's Joy of Music (Lullu) der igen har avlet utallige cert og ck vindere, hvoraf flere har markprøve.

Jeg forsøger til stadighed at fastholde min "Music linie" dels på grund af deres temperament, arbejdsevner og ikke mindst deres eksteriør. Jeg har nu flere unge tæver efter Lullu, som jeg håber kan give egenskaberne videre.
Lullu har været en utrolig stærk avlstæve, der har præget sit afkom utrolig meget. Hun er født i 1992 og døde i september 2003. Hun var virkelig det man kalder en hund man kun får "once in a lifetime".

Noget der for mig som opdrætter er meget vigtigt er hundenes temperament, Jeg har mellem 5-7 hunde og de er alle indehunde, dvs. de opholder sig i huset når vi er hjemme, ellers går de alle sammen i en stor indhegning, eller i bokse hvis vejret er meget dårligt. Hundene kommer med på marken eller på stranden hver dag hvor de får lov at tumle og bade alt det de vil, det er altid en meget træt men glad flok goldens der kommer hjem fra sådan en tur.

DKCH Gembæk's Joy Of Music

LULLU_pedigree.png
vandhunde.png
bottom of page